Tudod-e?

Itt a 20 dekás diéta, semmiről nem kell lemondani!

Elő a mérleggel, indulhat a húszdekás diéta!  Mai világunkban nem divat a kövérség, mégis nagyon sokan túlsúlyosak vagyunk. Nem tagadhatjuk, szeretünk enni, örömünkben, bánatunkban eszünk. Jóféle magyaros, fűszeres,zsíros ételeket, rengeteg fehér kenyeret, péksüteményt, sok édességet, és mindenből nagy mennyiséget. Egy ünnepi ebéd kezdődik a levessel, első és második fogás, majd koronaként a desszert. Csoda, ha úgy állunk fel az asztaltól, mint egy kitömött liba?  Aztán jön a böfögés, szellentés, gyomorfájás, emésztési panaszok.

Kedves olvasó, elgondolkodott már azon, a gyomorban lévő emésztő enzimek egyszerre mennyi súlyú táplálékot képesek lebontani(emészteni)? Nos egy étkezés akkor optimális a gyomor számára, ha max. 20-25 dkg  élelmiszert viszünk be a szervezetbe. A folyadékot nem számoljuk bele az élelmiszer súlyába! Ez a mennyiség napi ötszöri étkezést tekintve 1 kilogramm, amiben benne kell legyen a zöldség, gyümölcs, a hús,és  kevés édesség is. Tehát a diétának nincs semmilyen megkötése, bármit, bármivel komponálhatunk, akár egy-két kocka süteményt is elfogyaszthatunk, de soha ne legyen 20 dkg-nál több az elfogyasztott élelem. Reggelire kiadósabb, magas kalóriaértékű élelmiszert,  tízóraira gyümölcs, ebédre bármi, akár még sütemény is, uzsonnára ismét gyümölcs, vagy saláta, vacsorára (lehetőleg este 7-ig) bármit ehetünk, nincs megkötés.

Az első napokban, egy olyan embernek, aki eddig bőven több mint 1 kiló élelmiszert fogyasztott naponta, kevésnek bizonyul ez a mennyiség, komoly  éhség érzet alakul ki, de ezt napi 3 liter folyadékkal kiküszöbölhetjük. A diétát ajánlott nyáron elkezdeni, mert a melegben könnyebb lemondani az ételről, hiszen mindig szomjasak vagyunk, és alacsonyabb kalória tartalmú  ételeket kívánunk. Napi két liter víz. és egy liter hideg, cukormentes  gyógyteával, valódi citromos limonádéval biztosítsuk a folyadékot. Akinek több folyadékra van szüksége, emelheti a vízadagot.

Javaslat: Szerezzünk be többféle gyógyteát, és váltogatva igyuk kedvünk, szerint. Tartsunk otthon az ablakban mentát, citromfüvet, és csípjünk le egy darabot, tegyük a flakonos ásványvízbe, jobb ízű lesz tőle. Néhány csepp valódi citromlé, vagy lime levével is feldobhatjuk, ami frissít, és vitaminban gazdag.

Ne feledjük: Tízóraira, és uzsonnára csak gyümölcs, vagy zöldség lehet!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!