Tudod-e?

Sütőtök párolva!

 A sütőtök hamarosan kapható lesz a piacokon. Az óriás, kerek, fűrésszel vágható, szép sárga tököt vegyük meg mert az a legédesebb! Tisztítsuk meg a héjától, és a magjától, vágjuk fel 1cm széles, 10 cm hosszú csíkokra, tegyük bele párolóedénybe, vagy egy lyukas tálba, tegyünk alá egy fazékba vizet, és takarjuk le, úgy, hogy a gőz ne tudjon oldalt kijönni, majd 20 perc alatt puhára párolódik.Ezután tányérra borítjuk,  tartármártással meglocsoljuk,és máris fogyasztható! A majonézes tartár zsíros alapú, ami azért kell, hogy a sütőtökben lévő rengeteg,zsírban oldódó vitamin hasznosúljon.Nagyon jó a szemre, bőrre, könnyen emészthető, így hamar el is készül, és kicsi babáknak is nagyon ajánlott.Én még néhány szem bimbóskelt ,vagy brokkoli rózsát teszek hozzá, kb: annyi idő kell a párolásához, mint a sütőtöknek, ezért egymás mellett egyszerre megpuhúlnak.Jó egészséget!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!