Tudod-e?

hordóskáposzta

 A téli vitamin szükségletünk egy részét megkaphatjuk a hordóskáposztából. Naponta ehetünk 20 dkg körűli mennyiséget, ételek mellé,  savanyúságként, de elrágcsálhatjuk csemegeként is. Legjobb, ha magunk készítjük! Veszünk a piacon gyalúlt káposztát,10 kg káposztához 20 dkg só, 1 marék szemesbors ,1 kanál szemeskömény ,6-8 szem babérlevél, 2db csípős száraz paprika, 1 csomó kapor, 2 fej vöröshagyma, 8-10 cikk fokhagyma. lehet még 1 db birsalma felszeletelve, de ez elhagyható. 10 kg káposztához szükséges egy 15 literes müanyag  jólzárható vödör, az aljára lerakjuk a füszereket, ha nem szeretnénk hogy közte legyen a szálas káposzta között, majd egy marék káposztát teszünk az edénybe, és sózzuk, majd újra káposzta, és só. Úgy kell elosztani a sómennyiségét, hogy minden sorra jusson.Ezután tenyérrel jól letömörítjük, hogy vizet eresszen.Nem árt ha egy ovális műanyagtállal leszorítjuk, és egy flakon vízzet ráteszünk nehezékként.Amíg kiforrik ne tegyük rá a tetejét, de ha már nem bugyog, rákell tenni az edény tetejét, és légmentesen zárjuk le. Az elkészítéstől számítva 10-15 nap múlva fogyasztható a finom hordóskáposzta, akár naponta is!!!!!Én a nehezéket végig rajta tartom, mert így nem puhúl meg a káposzta .Jó egészséget!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!