Tudod-e?

Házi disznósajt

 Disznósajtot házilag!    Hozzávaló;Húsboltban kapható friss, fél sertésfej, 2 db  sertésszív, 2 db sertésnyelv , 1 fej reszelt fokhagyma,1 mokkás kanál só, 1 mokkás kanál őröltbors, 1 mokkáskanál csemegepaprikapor, 4 db műanyagzacskó                                Elkészítés;A fejet, szívet, nyelvet megtisztítjuk, feltesszük főzni, lassú tűzön 4-5 órán át főzzük,majd megnézzük, ha már leválik a hús a csontról,kiszedjük a vízből, kihűtjük, eltávolítjuk a fület, mert az porcos, a csontokat is, és felvágjuk apróra. Nagyobb tálba rakjuk, beletesszük a füszereket, a reszelt fokhagymát, és jól összekeverjük.Megízleljük, ízlés szerint tehetünk még füszereket.Elővesszük a műanyag tasakokat, egymásra húzunk3-4 darabot, belerakjuk az elkészített húsmasszát, majd jól megkötjük, és tűvel több helyen megszurkáljuk, hogy a levegő távozhasson a zsákból . A hűtőben a leghidegebb polcra tegyük, majd egy húsvágódeszkával,és arra még 1 kg só nehezékként, lenyomatjuk. Egy éjszaka elég hogy megszilárduljon, és már fogyasztható is. Szeletelés után hajtsuk vissza a fóliát, így 1 hétig fogyasztható, de feldarabolva, csomagolva fagyasztóban több hétig is tárolható ez a finomság.Érdemes megpróbálni, jön a tél, és egy mini disznóvágáson érezhetjük magunkat.A hosszú főzésidő miatt érdemes hétvégén  belefogni.Jó egészséget!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!