Tudod-e?

Epebántalmak, puffadás kínozza? Esetleg cukorbeteg?

Az ideális egyszerre bevitt táplálék mennyisége az érzékeny, puffadásra, epegörcsre hajlamos embereknél soha ne haladja meg étkezésenként a  15-20dekányi mennyiséget!

Miért?       Az elfogyasztott ételek feldolgozásához elegendő gyomorsavra,és emésztőnedvekre van szüksége a gyomornak.

Ha valakinél ebből kevesebb termelődik, akkor a túl sok táplálékot nem tudja a gyomor feldolgozni, ezért a benne lévő táplálék elkezd rothadni, bomlani, és emésztési zavarok,  vagy bélgázok keletkeznek.

Erre gyorsan bekapunk egy emésztést segítő tablettát, pedig semmi mást nem kellene tennünk, mint megelégedni a kevesebb táplálékkal. Gondoljuk csak el, egy vasárnapi ebéd alkalmával eszünk egy levest, benne tészta, utána olajban sütött hús, zöldség, körítés, savanyúság, Aztán desszert, majd valamilyen cukros kóla.

Ellehet képzelni, mekkora munkát kell kifejteni az emésztőszerveknek.

Aki megpróbálja a többször kevesebbet, belátja, csak így lehet a gyomrunkat kímélni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!