A Her-MEL diéta lényege a MÉRTÉKLETESSÉG!
Egy kiadós étkezés alkalmával rengeteg féle, és nagy mennyiségű élelmiszert fogyasztunk el, ami, meghaladja az emésztőszerveink képességét.
Számoljunk: Egy ünnepi ebéd súlya? Van egy előétel, 10dkg, főétel, 25-30 dkg desszert 10dkg
Csoda, ha úgy állunk fel az asztaltól, hogy majdnem kipukkadunk?
Ilyen mennyiségű ételhez kevés a gyomorban lévő emésztő enzim, nem tudja feldolgozni az elfogyasztott élelmiszert,ezért a belekben rothadásnak indulnak és gázok termelődnek. Ettől fogunk, böfögni, szellenteni,puffadni, görcsölni.
Aki helyesen, akar táplálkozni, naponta 7-8 alkalommal, tehát 2 óránként egyen de mindig csak 15-20 dekányi ételt fogyasszon el.
Ebből 3-szor gyümölcsöt, 2-szer növényi eredetű élelmiszert, és 2-3 alkalommal legyen fehérje, szénhidrát, zsírok.
Aki ezt a diétát követi, nem lesz gyomorbeteg, nem kell lemondania semmiről, és mégsem fog hízni, sőt még fogyni is fog a kúra elején, majd beáll a testsúlya.
A cukorbetegek már régen tudják, hogy egyszerre csak keveset ehetnek. A gyomorbajokkal, epebántalmakkal küszködő embereknek is ezt a diétát kell alkalmazni, és akkor egész nap kellemes lesz a közérzetük.
A napi folyadékfogyasztást, (legalább 2liter víz! ) nem szabad elfelejteni!
Aki kitartó, és beáll erre a diétára, egy idő után úgy beszűkül a gyomra, hogy már nem is kíván 15-20 dkg-tól többet elfogyasztani étkezésenként, és nem hízik vissza.
Jó egészséget!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: