A szőlő szüretelése után a borkészítés során megmarad a szőlő héja, és a magja. A vörös szőlő magja, a rezverátor nevű hatóanyagot tartalmazza, amit tudósok a szíverősítés és az erek rendben tartásának legjobb szereként tartanak számon.
Tegyünk az egészségünkért! Amikor bort készítünk,tegyük a kisajtolt szőlőmaradványokból papírtörlőre,vagy tálcára egy jókora adagot, szárítsuk meg radiátoron, majd kávédarálón daráljuk le.
Naponta együnk 1 kanál darálmányt müzlibe keverve.
Érdemes kipróbálni, még a renyhe gyomrot is megmozgatja.
Jó egészséget!
REZVERÁTOR: növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, erős antioxidáns hatású polifenol.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: