Nézzünk szét a konyhánkban.Van-e a polcon,olivaolaj,mustármag, fokhagyma, lilahagyma, kurkuma, szerecsendió, gyömbér, házi szilvalekvár, csipkebogyó, zöldtea, hordóskáposzta, mák, dió, cékla, feketeretek, sütőtök, csicseriborsó, hajdina, kukoricadara, árpadara?
Ha ezeket a fontos táplálékokat rendszeresen fogyasztjuk, nagyon sokat tettünk azért, hogy immunrendszerünk könnyedén megbirkózzon a fertőzésekkel.
Nem a külföldi paradicsomban, és paprikában van a vitamin, hanem az előzőleg felsorolt élelmiszerekben,és fűszerekben!!!!
Fogyasszuk sok citrusfélét, de ne felejtsük el a hazai terméseket, és az almát!
Kerüljük a leveskockákat, a parizert, kenőmájast, virslit, mert a legtöbb adalékanyagot tartalmazzák, és silány összetevőik miatt, nincs tápértékük!
Nem ajánlatos a kólák túlzott fogyasztása, és az energiaitalok is nagyon ártalmasak. Ha azt akarjuk, hogy a család ezeket ne fogyassza, ne is vásároljuk ezeket, mert, ha a hűtőt ilyenekkel rakjuk tele, természetes a gyerekeknek, hogy ezeket kell fogyasztani.
Jó egészséget!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: