Tudod-e?

Magvas korpás kenyér.

DSCN0359[1]Magvas kenyér készítése: 30 dkg finomliszt 15dkg rozsliszt 10dkg búzakorpa 10 dkg zabkorpa 3dkg élesztő, 1 kanál cukor 1dl langyos víz,1 dl langyos tej, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt köménymag 1 evőkanál sós napraforgómag, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál étolaj, vagy vaj Az élesztőt futtassuk meg a cukros tejben, majd mindent rakjunk bele egy nagyobb tálba, és dagasszuk ki alaposan a tésztát. Ha túl sűrű, még tegyünk hozzá vizet. Kiolajozott formába tesszük, és megkelesztjük. Előmelegített  200C°-os sütőben 45-50 percig sütjük.A sütőből kivéve sós vízzel megkenjük a tetejét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!