A tészta hozzávalói:
2 db tojás
60dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál vaníliacukor
5dl tej
20dkg vaj, vagy margarin
10dkg darált dió
1 kávéskanál vaníliacukor
10dkg porcukor
Nutella krém
Elkészítés: 2 dl langyos tejbe teszünk 1 kanál cukrot. Az élesztőt, felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba szitáljuk a liszteket, bele tesszük a zsiradékot, a villával felvert tojás felét, a vaníliát, a megkelt élesztőt, és annyi tejet, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál szélétől. Letakarva duplájára kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, gyúrótáblára öntjük, 1 cm vékonyra kinyújtjuk. A tészta közepére teszünk egy nagy tálat, éles késsel, vagy pizzaszeletelővel körbe vágjuk. Sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsibe rakjuk. A tésztakör közepébe egy kisebb kör alakú edényt teszünk, amit kicsit megnyomva egy kisebb kört nyomunk a tésztára. A tészta külső körétől befelé haladva, a karikáig becikkezzük, előbb 4 felé cikkezzük, majd azt a cikket ismét megfelezzük, úgy, hogy végül 16 darab cikk legyen. A tésztát lekenjük a Nutellával, és a tésztacikkeket egyenként kifordítjuk, (megcsavarjuk). A kör közepébe cukros-diót hintünk. Tojással lekenjük, kelesztjük, majd 180 ° C-os sütőben kb: 40 percig sütjük.
A tésztakör kivágása után megmaradt tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, és lekvárral vagy Nutellával megkenjük, lekenjük tojással, és kisütjük.