2 db zsenge karalábé
1 db nagyobb burgonya
személyenként 10 dkg házi füstölt kolbász
1 evőkanál finomliszt
1 doboz tejföl 175gr
1 mokkás kanál őrölt kömény
1/2 mokkáskanál őrölt bors,
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 kanál zsír, vagy 2 kanál étolaj
néhány szál petrezselyemzöld
Elkészítés:
Megtisztítjuk a karalábét, lereszeljük mint a káposztát.
Az olvasztott zsiradékon pároljuk a reszelt karalábét, időnként kevés vizet öntünk hozzá,közben megpucoljuk a burgonyát, kockára vágjuk. Amikor félig puha a karalábé, belerakjuk a fűszereket, a burgonyát, és a kolbászt. Puhára főzzük, levesszük a tűzről, kivesszük belőle a kolbászt, félre tesszük, a karalábét, burgonyát botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzátesszük a lisztet, tejfölt, és simára keverjük, majd személyenként felöntjük fél liter vízzel, visszatesszük és készre főzzük. Tányérokba szedjük, minden tányérba teszünk egy kolbász darabkát, és egy csipet apróra vágott petrezselyem zöldet.
Tálaláskor szárított zsemlekockát, tökmagot adhatunk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: