10dkg vaj
1 dl víz
1teáskanál cukor
csipet só
10 dkg finomliszt
3 egész tojás
Krémhez valók:
2 csomag vanilia puding
5dl tej
10dkg vaj
20dkg porcukor
1 cs vanilia cukor
Tetejére:
2dl tejszín
1cs habfixáló
15dkg porcukor
1 cs vanília cukor
Elkészítés: A vajat a vízzel felolvasztjuk a tűzhelyen, beletesszük a cukrot, sót, és a lisztet. Sűrű krémes masszává kell állnia. Addig kavarjuk, amíg az edény oldaláról már teljesen leválik. Időnként megkeverve hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként habverővel beledolgozzuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából kanállal, vagy csőrös kinyomóval kis halmokat rakunk. Előmelegített 180c°-on 15 percig sütjük. Kihűlés után levágjuk a kis fánkok kalapját, és vanilia krémmel megtöltjük.
Vanilia krém készítése: Az 5 dl tejből 3 decilitert felteszünk főni, a maradék 2dl hideg tejben elkeverjük a pudingokat, majd összefőzzük sűrű krémmé. Fedővel letakarva hagyjuk kihűlni, hogy ne legyen csomós a puding. A vajat kikeverjük a porcukorral. vaniliával, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Tejszínhab készítése:A tejszínt porcukrot, habfixálót, és vaníliás cukrot habbá verjük, ráhalmozzuk a pudingos krémre, végül visszarakjuk a kis kalapokat.
Megjegyzés: Ha nincs kinyomó csövünk, jó szolgálatot tehet a kiürült habtejszínes zacskó. Az egyik sarkát kivágva, nagyon erős kinyomó zsákot kapunk, amivel könnyen megtölthetjük a fánkokat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: