Tudod-e?

Képviselő fánk

IMG_20160131_113123IMG_20160131_094534IMG_20160131_091555Hozzávalók a tésztához:

10dkg vaj

1 dl víz

1teáskanál cukor

csipet só

10 dkg finomliszt

3 egész tojás

Krémhez valók:

2 csomag vanilia puding

5dl tej

10dkg vaj

20dkg porcukor

1 cs vanilia cukor

Tetejére:

2dl tejszín

1cs habfixáló

15dkg porcukor

1 cs vanília cukor

Elkészítés: A vajat a vízzel felolvasztjuk a tűzhelyen, beletesszük a cukrot, sót, és a lisztet. Sűrű krémes masszává kell állnia. Addig kavarjuk, amíg az edény oldaláról már teljesen leválik. Időnként megkeverve hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként habverővel beledolgozzuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából kanállal, vagy csőrös kinyomóval kis halmokat rakunk. Előmelegített 180c°-on 15 percig sütjük. Kihűlés után levágjuk a kis fánkok kalapját, és vanilia krémmel megtöltjük.

Vanilia krém készítése:  Az 5 dl  tejből 3 decilitert felteszünk főni, a maradék 2dl hideg tejben elkeverjük a pudingokat, majd összefőzzük sűrű krémmé. Fedővel letakarva hagyjuk kihűlni, hogy ne legyen csomós a puding. A vajat kikeverjük a porcukorral. vaniliával, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Tejszínhab készítése:A tejszínt porcukrot, habfixálót, és vaníliás cukrot habbá verjük, ráhalmozzuk a pudingos krémre, végül visszarakjuk a kis kalapokat.

Megjegyzés: Ha nincs kinyomó csövünk, jó szolgálatot tehet a kiürült habtejszínes zacskó. Az egyik sarkát kivágva,  nagyon erős kinyomó zsákot kapunk, amivel könnyen megtölthetjük a fánkokat.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!