Tudod-e?

Sütőtök krémleves

IMG_20160131_100341 Hozzávalók: 

1kg sütőtök,

3dkg vaj,

1 kávéskanál liszt, (gluténérzékenyeknek étkezési keményítő)

1 mokkás kanál só,

1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy friss reszelt gyömbér

1/2 mokkáskanál cayenne bors,vagy őrölt bors

2 kanál tejföl vagy 2 dl tejszín

Elkészítés: A sütőtököt megtisztítjuk a héjától és magjaitól, vékonyra szeleteljük, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, botmixerrel, vagy turmixgéppel krémesre pürésítjük. A vajat külön edényben megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, és világos rántást készítünk. Ha keményítőt használunk, csak a langyos vajba keverjük, de nem sütjük a lángon. A kihűlt rántáshoz keverjük a fűszereket, a tejfölt, vagy tejszínt, sót, egy liter vizet, belekeverjük a tökpürébe, majd ismét visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk. Szárított kenyérkockával, pirított tökmaggal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!