Tudod-e?

Hogyan készítsünk nagyon jó grízgaluskát?

IMG_20160201_121647Ha vasárnap húslevest főztünk, akkor biztosan marad hétfőre is, de ha már unalmas a “tésztás leves”,akkor itt a lehetőség, hogy egy újragondolt finom,grízgaluska levest készítsünk.

Grízgaluska hozzávalói:

1 db tojáshoz:

1evőkanál víz,

csipet só,

1 evőkanál búzadara,

1 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanálnyi mennyiségű apróra vágott petrezselyemzöld.

Grízgaluska elkészítése:

A tojást, vizet, sót, villával összekeverjük, a petrezselymet apróra vágjuk, a búzadarával, zsemlemorzsával együtt a tojásos masszával összedolgozzuk,és legalább 10 percig pihentetjük. Ha több gombócot akarunk készíteni, az adagot megduplázhatjuk.

A húslevesből kiveszünk 1 liternyit, felforraljuk, majd lassú tűzön beleszaggatjuk a kis galuskákat. Ha jól csináltuk, 20 perc múlva a galuskák jól meghíznak, a levet szinte felszívják. A másik adag levest felfőzzük, tányérba szedjük, belerakjuk a galuskákat, és egy csipetnyi vágott petrezselymet szórunk rá.

Megjegyzés: A grízgaluska akkor lesz jó, ha összekeveréskor még híg,mert állás közben magába szívja a nedvességet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!