Grízgaluska hozzávalói:
1 db tojáshoz:
1evőkanál víz,
csipet só,
1 evőkanál búzadara,
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanálnyi mennyiségű apróra vágott petrezselyemzöld.
Grízgaluska elkészítése:
A tojást, vizet, sót, villával összekeverjük, a petrezselymet apróra vágjuk, a búzadarával, zsemlemorzsával együtt a tojásos masszával összedolgozzuk,és legalább 10 percig pihentetjük. Ha több gombócot akarunk készíteni, az adagot megduplázhatjuk.
A húslevesből kiveszünk 1 liternyit, felforraljuk, majd lassú tűzön beleszaggatjuk a kis galuskákat. Ha jól csináltuk, 20 perc múlva a galuskák jól meghíznak, a levet szinte felszívják. A másik adag levest felfőzzük, tányérba szedjük, belerakjuk a galuskákat, és egy csipetnyi vágott petrezselymet szórunk rá.
Megjegyzés: A grízgaluska akkor lesz jó, ha összekeveréskor még híg,mert állás közben magába szívja a nedvességet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: