Neveljünk ablakban zöldhagymát!
Februárban még hideg van odakinn, a hőmérő éjszakánként mínuszt mutat, és kemény fagyos a föld, a veteményezés még várat magára, mi mégis vágyunk már valami frissre, zöldre, új ízre. Az áruházak zöldség osztályain csalogatnak a hatalmas, jól feltuningolt fejessaláták, amit annyi tápszerrel, és vegyszerrel növesztettek óriássá, hogy megenni kész önmérgezés. Én már nem hiszek a tálcás zöldhagyma ártatlanságában sem, ezért önellátó vagyok zöldhagyma tekintetében is. Kisebb tejfölös poharakat tisztára mostam,félig töltöm tiszta vízzel, beleállítom a hajtásnak indult vöröshagymákat, ablak elé teszem, és néhány nap múlva kész a zsenge bio zöldhagyma. Folyamatos pótlással egész nyárig biztosítom zöldhagyma igényünket.