4 db tojás
2 evőkanál meleg víz
16dkg cukor
15dkg finomliszt
5dkg kókuszreszelék
20 dkg reszelt cékla
4 evőkanál olaj, vagy olvasztott kókuszzsír
fél cs sütőpor
24db félbevágott dióbél
Elkészítés:
A tojásokat kétfelé választjuk, a cukrot, és a vizet is kétfelé osztjuk. A fehérjébe tesszük a fele vizet, cukrot, keményre verjük a habot. A sárgához is hozzátesszük a vizet, és cukrot, fehéredésig keverjük, majd a zsiradékkal is elkeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, beledolgozzuk a tojássárgája krémbe, a céklát és a kókuszt is hozzá adjuk, majd a fehérje habot is óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 4×6-os osztásban elhelyezzük a dióbelet a krémbe, előmelegített sütőben sütjük kb: 40 percig 180°C -on