Ki szeret könnyezni hagyma pucolás közben?
Könnyebben lejön a fokhagyma, és a vöröshagyma héja és nem csíp, ha hámozás előtt pár percre vízbe áztatjuk.
Sokkal könnyebb a paprika, paradicsom, uborka, brokkoli, eper, szeder tisztítása, ha a mosóvízbe teszünk egy fél evőkanál szódabikarbónát.
Hófehér lesz a konyharuha, ha előáztatjuk 3liter meleg víz, egy kanál mosószóda, két kanál hypó keverékébe.
Fehérre moshatjuk a koszos fehér zoknit, ha a gépi mosás előtt olcsó mosdószappannal jól átdörzsöljük.
Vérrel szennyezett ruhából, fehérneműből könnyen eltávolíthatjuk a foltot, ha langyos vízben kiöblítjük, majd olcsó mosdószappannal bedörzsölve kiöblítjük.Ha szükséges többször megismételjük.
Ha a bab, sárgaborsó, lencse, vagy a pörkölt az istennek sem akar megpuhulni, tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát a nehezen fövő ételbe, és láss csodát, hamarosan puha lesz főztünk.
Amikor savanyú ételbe ( pld: gyümölcslevesben a habarás) összemegy nem kell kiönteni az ételt, csak egy késhegynyi szódabikarbónát beledobni, és pár perc alatt szétfőzni az összekapódott gömböcskéket.
Bosszantó, ha a mosógép, vagy tűzhely kicsit megkarcolódik, vagy leverődik, esetleg megpattan rajta a fehér zománc. Ne hagyjuk, hogy a rozsda megkezdje, azonnal kenjük be fehér körömlakkal, így egy ideig megvédhetjük a lepattogást.
Ha fehér ajtóink vannak, de valamilyen oknál fogva kis sérülés történt rajta, kenjük le fehér körömlakkal a kisebb hibákat. Még mindig szebb lesz, mint hibásan.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: