Tudod-e?

Háztartási praktikák.

Ki szeret könnyezni hagyma pucolás közben?

Könnyebben lejön a fokhagyma, és a vöröshagyma héja és nem csíp, ha hámozás előtt pár percre vízbe áztatjuk.

Sokkal könnyebb a paprika, paradicsom, uborka, brokkoli, eper, szeder tisztítása, ha a mosóvízbe teszünk egy fél evőkanál szódabikarbónát.

Hófehér lesz a konyharuha, ha előáztatjuk 3liter meleg víz, egy kanál mosószóda, két kanál hypó keverékébe. 

Fehérre moshatjuk a koszos fehér zoknit, ha a gépi mosás előtt olcsó mosdószappannal jól átdörzsöljük.

Vérrel szennyezett ruhából, fehérneműből  könnyen eltávolíthatjuk a foltot, ha langyos vízben kiöblítjük, majd olcsó mosdószappannal bedörzsölve kiöblítjük.Ha szükséges többször megismételjük.

Ha a bab, sárgaborsó, lencse, vagy a pörkölt az istennek sem akar megpuhulni, tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát a nehezen fövő  ételbe, és láss csodát, hamarosan puha lesz főztünk.

Amikor savanyú ételbe ( pld: gyümölcslevesben a  habarás)  összemegy nem kell kiönteni az ételt, csak egy késhegynyi szódabikarbónát beledobni, és pár perc alatt szétfőzni az összekapódott gömböcskéket.

Bosszantó, ha a mosógép, vagy tűzhely kicsit megkarcolódik, vagy leverődik, esetleg megpattan rajta a fehér zománc. Ne hagyjuk, hogy a rozsda megkezdje, azonnal kenjük be fehér körömlakkal, így egy ideig megvédhetjük a lepattogást.

Ha fehér ajtóink vannak, de valamilyen oknál fogva kis sérülés történt rajta, kenjük le fehér körömlakkal a kisebb hibákat. Még mindig szebb lesz, mint hibásan.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!