Cukkini lepeny
Megérkezett a cukkini szezon
Könnyű, és gyors ebédet,vacsorát készíthetünk pillanatok alatt.
Hozzávalók: 1 db jókora, legalább 1.5 vagy 2 kilós cukkini
só, sütőpor, 15-20dkg teljeskiőrlésű, vagy finomliszt
2db tojás
2evőkanál étolaj, vagy zsír
Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, magjait kanállal eltávolítjuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk. Amikor vizet enged kicsavarjuk, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzárakjuk a tojásokat, a lisztet, sütőport,ha szükséges sót. Lágy masszát készítünk. Teflon tepsit felforrósítjuk zsiradékkal megkenjük, és a masszát kanállal lepényformára szétlapítjuk. Mindkét oldalát mérsékelt tűzön megsütjük.
Ezt a natúr lepényt akár lekvárral is ízesíthetjük, de készíthetjük fűszeresebb ízesítéssel is. Akkor őrölt borsot, őrölt gyömbért, petrezselyemzöldet zúzott fokhagymát is tehetünk bele. Tálaláskor paradicsommal, zöldpaprikával gazdagíthatjuk.Hidegen, melegen fogyasztható, zsírszegény finomság.