Cukkini lepeny

Cukkini lepény

Megérkezett a cukkini szezon

Könnyű, és gyors ebédet,vacsorát készíthetünk pillanatok alatt.

Hozzávalók: 1 db jókora, legalább 1.5 vagy 2 kilós cukkini

só, sütőpor, 15-20dkg teljeskiőrlésű, vagy finomliszt

2db tojás

2evőkanál étolaj, vagy zsír

Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, magjait kanállal eltávolítjuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk. Amikor vizet enged kicsavarjuk, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzárakjuk a tojásokat, a lisztet, sütőport,ha szükséges sót. Lágy masszát készítünk. Teflon tepsit felforrósítjuk zsiradékkal megkenjük, és a masszát kanállal lepényformára szétlapítjuk. Mindkét oldalát mérsékelt tűzön megsütjük.

Ezt a natúr lepényt akár lekvárral is ízesíthetjük, de készíthetjük fűszeresebb ízesítéssel is. Akkor őrölt borsot, őrölt gyömbért, petrezselyemzöldet zúzott fokhagymát is tehetünk bele. Tálaláskor paradicsommal, zöldpaprikával gazdagíthatjuk.Hidegen, melegen fogyasztható, zsírszegény finomság.
Tovább a blogra »