Tudod-e?

Batáta termesztése

A batáta ismertebb nevén édesburgonya már hazánkban is termeszthető, annak ellenére, hogy Amerikából származik, és melegkedvelő, de ha jó előre fölneveljük a palántákat, június elején kiültethetjük, és őszre szép terméssel büszkélkedhetünk                                     

Kérdezhetnénk mi is az a batáta? A batáta a szulákfélék családjába, azon belül a hajnalka nemzetséghez tartozik. Gyökérgumójáért termesztjük. Neve ellenére nem rokona a burgonyának.

Miért érdemes fogyasztani?     Magas C- B2- B6- E -vitamin tartalma, kálium, réz, mangán tartalma jelentős. Édes íze ellenére cukor betegek is fogyaszthatják, alacsony a zsír, és  koleszterintartalma 100gr batáta energiatartalma 117 kalória. Sütési, főzési ideje 20-25 perc.

.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!