Bizonyított tény, hogy a cukorbetegek sok folyadékot kívánnak. A legjobb, ha naponta 2 db citrom levét kifacsarjuk, és azt keverjük 2 liter ásványvízbe.Gyomorfekélyes betegek nem fogyaszthatják!!!Jó egészséget!
Mit nem ettél?
Amikor az ember beteg, valaminek a hiánya okozza a panaszokat, ezért az orvos gyógyszert ír fel a pótlására.Bennem felmerűl a kérdés-Mit nem eszünk, ha megbetegszünk? Miből van kevés a szervezetünkben? Aki csontritkúlásban szenved, kalcium hiánya van.Minden betegség visszavezethető az életmódunkra, és táplálékunkra.Ezért fontos, hogy felmérjük ,miből mennyit kell, kellene fogyasztani ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.Sőt azt is, miből nem kellene egy cseppet sem a szánkbavenni, mert tudjuk, hogy ártalmas, rákkeltő, hizlaló, műanyag, toxikus,stb.Aki tudatosan kerűli az ártalmas dolgokat, és megpróbál helyesen táplálkozni, nagyobb eséllyel kerűli el az orvost, és ritkábban kell pótszer-gyógyszert szednie.Tehát az a feladatunk, hogy kutassuk fel azokat a természetes vitaminokban gazdag élelmiszereket, amivel optimálisan elláthatjuk a szervezetünket.Évek óta természetgyógyászattal foglalkozom, így van némi tapasztalatom, tehát ha kérdése van , írjon. Jó egészséget!
Feketeretek a kövek ellen!
Sokan nem tudják, a feketeretek nem csak étek, hanem orvosság is!Legjobb estére fogyasztani,ajánlatos megreszelni, mert így könnyebben emészthető.Leoldja a fogkövet, és a nyelvről a lepedéket, ha egy kicsi darabkát elrágcsálunk fogmosás után, éjszakára. Tisztítja a légutakat, sok benne a C- vitamin, köhögésre is használható, ha a reszelt retket összekeverjük 1 kanál mézzel, majd teaszűrőbe rakjuk, és a kicsordogált levet megisszuk.Olcsó, minden zöldségboltban kapható, és a benne lévő rostanyag elősegíti a jó emésztést.Ajánlom , legalább hetente 2-szer együnk a téli időben feketeretket!!!!Jó egészséget!!!!
Házi disznósajt
Disznósajtot házilag! Hozzávaló;Húsboltban kapható friss, fél sertésfej, 2 db sertésszív, 2 db sertésnyelv , 1 fej reszelt fokhagyma,1 mokkás kanál só, 1 mokkás kanál őröltbors, 1 mokkáskanál csemegepaprikapor, 4 db műanyagzacskó Elkészítés;A fejet, szívet, nyelvet megtisztítjuk, feltesszük főzni, lassú tűzön 4-5 órán át főzzük,majd megnézzük, ha már leválik a hús a csontról,kiszedjük a vízből, kihűtjük, eltávolítjuk a fület, mert az porcos, a csontokat is, és felvágjuk apróra. Nagyobb tálba rakjuk, beletesszük a füszereket, a reszelt fokhagymát, és jól összekeverjük.Megízleljük, ízlés szerint tehetünk még füszereket.Elővesszük a műanyag tasakokat, egymásra húzunk3-4 darabot, belerakjuk az elkészített húsmasszát, majd jól megkötjük, és tűvel több helyen megszurkáljuk, hogy a levegő távozhasson a zsákból . A hűtőben a leghidegebb polcra tegyük, majd egy húsvágódeszkával,és arra még 1 kg só nehezékként, lenyomatjuk. Egy éjszaka elég hogy megszilárduljon, és már fogyasztható is. Szeletelés után hajtsuk vissza a fóliát, így 1 hétig fogyasztható, de feldarabolva, csomagolva fagyasztóban több hétig is tárolható ez a finomság.Érdemes megpróbálni, jön a tél, és egy mini disznóvágáson érezhetjük magunkat.A hosszú főzésidő miatt érdemes hétvégén belefogni.Jó egészséget!
Egészségesen táplálkozol?
Nagyon sokszor előfordúl, azt hisszük, most igazán jót ettünk, pedig tele volt az elfogyasztott élelmiszer adalékokkal, ízesítőkkel, szinezékekkel.Én ha tehetem, sajátkészítésű ételeket fogyasztok. Inkább eszem reggelire 2 főtt tojást, és lekváros kenyeret, mint virslit, kenőmájast, vagy parizert. A húsipari termékek közűl ez a három áruféleség a legsilányabb húscafatok, bőrök, szója, és rengeteg adalékanyag hozzáadásával készűl.Erre úgy jöttem rá, hogy állandó gennyes pattanások voltak az arcomon, nyakamon, és a hátamon. A bőrgyógyász azt mondta, szokjak le a csokiról, de ez nem használt. Ezután sajátmagam kezdtem kikisérletezni, melyik az az étel,és rájöttem, ezek a húskészítmények okozzák a problémát!!!!Kezdtem átállni a természetes élelmiszerekre, nem fogyasztok ízesített filteres teákat, csak valódi gyógyfüvekből, vagy a kínai teafüből..Ízesítéshez mézet, és valódi citromlevet használok.Nagyon finom disznósajtot készítek, zsírszalonnából zsírt,és tepertőt sütök, májból, és tepertőből pástétomot készítek, ha húsra éhezem.Igaz, egy kicsit munkaigényesebb, mint a boltban venni, de összehasonlíthatatlanúl jobb,mint a bolti zagyvaság.Érdemes tenni az egészségünkért, mert a mai élemiszeripar csak a profira megy. Jó egészséget!
Citromos tea
Napi 1 -2 liter tea elfogyasztásával is lehat fogyókúrázni!Reggel főzzünk fel 1 liter vizet, majd tegyünk a forró, de már nem zubogó vízbe 1 mokkás kanál valódi kínai zöldtea füvet, majd , ha langyos, szűrjük le, és tegyünk bele 1 citrom kifacsart levét. Ezt elvihetjük a munkahelyünkre is, és egésznap elfogyasztjuk. Estére ugyanígy felfőzzük a vizet, és citromfüvet forrázunk, hogy nyugodt legyen az éjszakánk, természetesen ebbe a teába is bele teszünk 1 citrom levét. Cukor nélkűl fogyasztó és zsíroldó hatása van.A citrom sem drágább, mint napi 2 liter ásványvíz, viszont sokkal több benne a vitamin.Még egy ami a tea mellett szól; Nem szennyezzük a sok müanyag flakonnal a környezetünket, és egész nap frissen tart a tea, sőt, tisztítja az érfalakat is.Aki nem tudja édesítés nélkűl meginni, előbb csak csökkentse a cukrot, majd lassan teljesen hagyja ki, mert csak így fogyaszt. Jó egészséget!
Céklalé
A céklában nagyon sok a vas, de más vitaminok, és antioxidánsok is nagyszámban találhatók benne. Lereszelve, és burgonyanyomóval kipréselve, vagy gyümölcscentrifugával készítsünk céklalevet, és naponta1 dl elfogyasztásával megszüntethető a vashiány.Mindig csak frissen készítsük!!!!
hordóskáposzta
A téli vitamin szükségletünk egy részét megkaphatjuk a hordóskáposztából. Naponta ehetünk 20 dkg körűli mennyiséget, ételek mellé, savanyúságként, de elrágcsálhatjuk csemegeként is. Legjobb, ha magunk készítjük! Veszünk a piacon gyalúlt káposztát,10 kg káposztához 20 dkg só, 1 marék szemesbors ,1 kanál szemeskömény ,6-8 szem babérlevél, 2db csípős száraz paprika, 1 csomó kapor, 2 fej vöröshagyma, 8-10 cikk fokhagyma. lehet még 1 db birsalma felszeletelve, de ez elhagyható. 10 kg káposztához szükséges egy 15 literes müanyag jólzárható vödör, az aljára lerakjuk a füszereket, ha nem szeretnénk hogy közte legyen a szálas káposzta között, majd egy marék káposztát teszünk az edénybe, és sózzuk, majd újra káposzta, és só. Úgy kell elosztani a sómennyiségét, hogy minden sorra jusson.Ezután tenyérrel jól letömörítjük, hogy vizet eresszen.Nem árt ha egy ovális műanyagtállal leszorítjuk, és egy flakon vízzet ráteszünk nehezékként.Amíg kiforrik ne tegyük rá a tetejét, de ha már nem bugyog, rákell tenni az edény tetejét, és légmentesen zárjuk le. Az elkészítéstől számítva 10-15 nap múlva fogyasztható a finom hordóskáposzta, akár naponta is!!!!!Én a nehezéket végig rajta tartom, mert így nem puhúl meg a káposzta .Jó egészséget!
Sütőtök párolva!
A sütőtök hamarosan kapható lesz a piacokon. Az óriás, kerek, fűrésszel vágható, szép sárga tököt vegyük meg mert az a legédesebb! Tisztítsuk meg a héjától, és a magjától, vágjuk fel 1cm széles, 10 cm hosszú csíkokra, tegyük bele párolóedénybe, vagy egy lyukas tálba, tegyünk alá egy fazékba vizet, és takarjuk le, úgy, hogy a gőz ne tudjon oldalt kijönni, majd 20 perc alatt puhára párolódik.Ezután tányérra borítjuk, tartármártással meglocsoljuk,és máris fogyasztható! A majonézes tartár zsíros alapú, ami azért kell, hogy a sütőtökben lévő rengeteg,zsírban oldódó vitamin hasznosúljon.Nagyon jó a szemre, bőrre, könnyen emészthető, így hamar el is készül, és kicsi babáknak is nagyon ajánlott.Én még néhány szem bimbóskelt ,vagy brokkoli rózsát teszek hozzá, kb: annyi idő kell a párolásához, mint a sütőtöknek, ezért egymás mellett egyszerre megpuhúlnak.Jó egészséget!
koleszterinre szilvalekvárt!
A valódi házi szilvalekvár nagyon jó vaspótló, és koleszterin csökkentő.Naponta felnőtteknek 1 evőkanállal, gyerekeknek 1 kávéskanállal kell elfogyasztani.Idős embereknek is rendszeresen kell fogyasztani, és nagyon rendben tartja a gyomrot is 1-2 hónapos kúra után érzi az ember, hogy ereje megduplázódik, és a fáradtság eltűnik. Jó egészséget!